Nationale wedstrijden

Voetbalmeisje aankleden

Unibet - Wedden op voetbal

Voetbal wedstrijden

Voetbal is extra leuk omdat er vaak voetbalwedstrijden worden gehouden. Niet alleen op nationaal en internationaal niveau, maar ook op amateuristisch niveau. Elk weekend zijn er diverse wedstrijden. Vaak vinden deze plaats op zaterdag of zondag, maar het komt ook wel eens voor dat er doordeweeks wordt gevoetbald. Inhaalwedstrijden vinden bijvoorbeeld vaker doordeweeks plaats. Bijna elk klein dorpje heeft een eigen voetbalvereniging en er worden veel competities georganiseerd vanuit de KNVB.

KNVB

Dit is de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. Deze sport bond heeft meer dan 1.200.000 leden en meer dan 500 medewerkers. Wekelijks worden er ongeveer 33.000 wedstrijden georganiseerd door de KNVB in samenwerking met de desbetreffende voetbalclubs. De KNVB zorgt voor wedstrijden op het veld, maar ook voor wedstrijden in de zaal. Zaalvoetbal is namelijk ook een vrij grote sport in Nederland (hoewel veld voetbal natuurlijk een stuk groter is). Tevens levert de KNVB niet alleen de wedstrijden, maar ook de arbiters en de grensrechters (althans, voor het betaald voetbal).

Grote wedstrijden

De grote wedstrijden kunnen we indelen in twee groepen: de nationale wedstrijden en de internationale wedstrijden. De nationale wedstrijden worden op landelijk niveau gespeeld en internationale wedstrijden worden op wereld niveau gespeeld. Voor veel jongens en meiden is het een droom om ooit betaald voetbal te gaan spelen, maar er zijn maar weinig mensen die daadwerkelijk zo ver komen. Wanneer men tot de beste voetballers ter wereld behoort, worden deze spelers 'verhandeld' tussen internationale clubs voor vele miljoenen. Zo legde Real Madrid maar liefst 94 miljoen neer voor Christiano Ronaldo.

Artikelen

Internationale voetbalwedstrijden

Behalve nationale wedstrijden worden er uiteraard ook internationale wedstrijden gespeeld. Dit zijn wedstrijden tussen teams over de hele wereld. Het kan dus best dat ons eigen Ajax of PSV uitkomt tegen FC Barcelona uit Spanje of Galatasaray. Het internationale karakter van de wedstrijden zorgt voor een leuke en aparte sfeer. Het brengt mense

Lees meer...

Nationale wedstrijden

De landelijke wedstrijden, ook wel Nationale wedstrijden genoemd, worden vaak 1 keer per jaar gespeeld. Er zijn verschillende competities zoals bijvoorbeeld de Jupiler League, de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal. Alle nationale teams spelen voor deze bekers. De teams zijn ontzettend fanatiek, want deze nationale prijzen zijn eigenlijk on

Lees meer...