Unibet - Wedden op voetbal

Betsson - Wedden op voetbal

Betcity - Wedden op voetbal

Voetbal geschiedenis

Voetbal is een sport die wereldwijd bekend is bij alle bevolkingsgroepen. Het wordt gespeeld op een grasveld door twee teams van elk elf spelers. Aan de twee korte zijden van het veld staan 2 doelnetten, voor elk team één. Het is de bedoeling dat het team een goal scoort door de bal bij de tegenstander in het net te schieten. Uiteraard heeft elk team een keeper, wiens taak het is om de bal uit de goal te houden. Het team dat na 90 minuten spelen (twee helften van 45 minuten) de meeste goals heeft gescoord, is de winnaar.

De geschiedenis van voetbal

Ongeveer 2000 jaar geleden speelden de Grieken en Romeinen al een sport die vergelijkbaar is met het huidige voetbal. Later ontstond de sport officieel in het Verenigd Koninkrijk. Men speelde met een met lucht gevulde koeienblaas en er waren geen doelnetten. Er speelden gewoon twee dorpen tegen elkaar en het was de bedoeling om de bal in je eigen dorp te krijgen. Er waren geen spelregels, die werden pas rond 1850 opgesteld.

De spelregels van voetbal

In 1850 werd de eerste spelregel ingevoerd: men dient het spel op een grasveld te spelen. Ook werd in dat jaar bepaald dat de bal van leer moet zijn en een ovale vorm heeft. Tevens worden er twee doelnetten geplaatst. In 1869 wordt 'hands' ingevoerd en mag de bal niet meer met de handen worden aangeraakt. In 1875 is het verplicht om een wedstrijd te laten leiden door een scheidsrechter. Pas in 1883 komt men tot de conclusie dat een ronde bal wellicht beter werkt, en dit wordt dan ook opgenomen in de officiële regels. In 1889 wordt de eerste Nederlandse voetbalbond opgericht door Pim Mulier. Tegenwoordig worden er nog steeds regels gemaakt. Zo werd er vrij recentelijk besloten dat spelers hun shirt niet meer mogen uittrekken na het maken van een goal.

Artikelen

Voetbal op tv

Veel wedstrijden worden tegenwoordig op tv uitgezonden. Vooral grote wedstrijden zoals het Europees Kampioenschap en de Wereldkampioenschappen zijn erg populair. Half Nederland zit voor de tv in oranje kleding of rood-wit-blauwe schmink op het gezicht. Er zijn divere wedstrijden die live worden uitgezonden zoals het EK, WK en grote nationale

Lees meer...

Voetbal termen

Tijdens voetbal wordt er veel gebruik gemaakt van speciale termen. De trainer gebruikt deze termen natuurlijk tijdens het coachen, maar ook in het commentaar op televisie zul je deze termen vaak voorbij horen komen. Daarom is het wel handig als je weet wat deze begrippen betekenen. Wij zullen een paar termen uitleggen zodat je een goed idee k

Lees meer...