888 Sport - Wedden op voetbal

Bwin - Wedden op voetbal

Sports heads football championship

Nationale wedstrijden

De landelijke wedstrijden, ook wel Nationale wedstrijden genoemd, worden vaak 1 keer per jaar gespeeld. Er zijn verschillende competities zoals bijvoorbeeld de Jupiler League, de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal. Alle nationale teams spelen voor deze bekers. De teams zijn ontzettend fanatiek, want deze nationale prijzen zijn eigenlijk onmisbaar in de prijzenkast van een goed voetbalteam. Vaak gaan deze wedstrijden tussen de top teams van Nederland.

De top teams van Nederland:

Nederland kent een groot aantal topvoetballers, verdeeld over diverse teams. De bekendste teams in Nederland behoren tot 'de grote drie' van het Nederlandse voetbal:

  • Ajax: De Amsterdamse voetbalclub Ajax stamt uit het jaar 1900. Ajax speelt al sinds de oprichting van de Eredivisie ononderbroken in deze divisie. Na 32 landskampioenschappen, 18 knvb bekers en 8 Johan Cruiff schalen hoort de club bij de absolute top van Nederland.
  • PSV: PSV staat voor Philips Sport Vereniging. Het begon in 1913 als voetbalteam van Philips medewerkers, maar het team is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een topper in Nederland. Vanaf 1928 mochten namelijk ook mensen die níet bij Philips werkten lid worden van de vereniging. De club is maar liefst 21 keer landskampioen geworden en heeft 9 keer de knvb beker veroverd.
  • Feyenoord: Het Rotterdamse Feyenoord is opgericht in 1908. Ook Feyenoord heeft al flink wat titels veroverd: 14 keer ging de landstitel naar Rotterdam en 11 keer mochten de Feyenoorders de KNVB beker mee naar huis nemen.

Al met al zijn deze teams flink aan elkaar gewaagd. Meestal gaan finales van grote nationale wedstrijden dan ook tussen twee teams uit de Grote Drie. Aangezien alle drie de teams een grote fan basis hebben, is het hoe dan ook altijd een epische wedstrijd wanneer twee van deze teams tegen elkaar moeten voetballen.