Voetbalmeisje aankleden

Voetbal termen

Unibet - Wedden op voetbal

Internationale voetbalwedstrijden

Behalve nationale wedstrijden worden er uiteraard ook internationale wedstrijden gespeeld. Dit zijn wedstrijden tussen teams over de hele wereld. Het kan dus best dat ons eigen Ajax of PSV uitkomt tegen FC Barcelona uit Spanje of Galatasaray. Het internationale karakter van de wedstrijden zorgt voor een leuke en aparte sfeer. Het brengt mensen van verschillende culturen uit verschillende landen samen. Er zijn diverse internationale wedstrijden die het noemen waard zijn. Deze benoemen we daarom in het onderstaande overzicht:

Het WK

Het wereldkampioenschap voetbal wordt elke vier jaar gehouden. Alle nationale teams die bij de FIFA (Fédération Internationale de Football Association) zijn aangesloten kunnen aan dit toernooi deelnemen. Er kunnen maximaal 32 landen meedoen aan het WK, dus door voorrondes worden de teams uitgefilterd totdat er in totaal 32 teams over zijn. Het gastland plaatst zich altijd automatisch, dus deze gaat hoe dan ook door naar de poulewedstrijden.

Het EK

Elke vier jaar wordt het Europees Kampioenschap voetbal gehouden. Dit valt altijd twee jaar na een WK. Ook hier maakt men gebruik van een voorronde systeem, waarna de beste teams doorgaan naar de poulewedstrijden. Het EK werd al in het jaar 1927 bedacht, maar door oorlogen werd de eerste EK finale pas in 1960 gespeeld. Nederland heeft één keer de titel veroverd: in 1988 waren we te sterk voor de Sovjet Unie.

De Champions League

De CL is een Europese wedstrijd tussen diverse voetbalteams uit deelnemende landen. Waar bij het EK en WK één landenteam is toegestaan met uitsluitend spelers uit dat betreffende land, gaat het bij de Champions League tussen afzonderlijke teams. Het kan dus best zijn dat een Franse speler voor de CL titel binnensleept voor een Nederlandse club.

Dit zijn de drie wedstrijden die wellicht het bekendst zijn. Er zijn natuurlijk nog veel meer internationale toernooien. Hierover kun je op het internet alles vinden.